måndag 20 juni 2016

Midsommarstänger "En stor och två mellan"


I flera år jag jag funderat på att göra en midsommarstång. Där har det stannat! I år förverkligade jag funderingarna. Självklart blev det i återbruksform i olika material. På Istagram och på min företagssida på FB,  "PysselQvinnans företag", har du kunnat följa processen av #enstorochtvåsmå.
Här kommer nu en sammanfattning för er som har missat denna följetong. Detta inlägg blir också mitt bidrag till utmaningen #monthlymakers


Så började följetongen. Jag fick ihop grundstommarna av tomma rullar från ugnsfolie, en bit av en trasig trä galge och blompinnar. Jag lade ut det som en fråga, "Gissa vilket material som jag har använt till grundstommar till de blivande midsommarstängerna?", på de två olika sociala medierna. På Fb delade jag också i 2 grupper som riktar sig till att återanvända. 

Jag fick massa svar!!! 

Många var också intresserade att se resultatet. Från början var inte följetongen en plan utan den uppstod tillsammans med de svar jag fick från läsarna.


Jag hade som vanligt ingen plan på hur jag skulle göra eller vad jag skulle komplettera med för material. Starten blev i alla fall grön färg som jag svampade på för att få en jämn yta samtidigt som det blev smidigare att färglägga stängerna.


Därefter kändes det lättare att arbeta fram den stora midsommarstången först, som en modell till de mindre. Länge funderade jag hur stången skulle lövas. Resultatet blev grön ull som jag klistrade fast med trälim.


Stången kläddes också in med blågula sidenband. Blommorna klippte jag på känn med taggsaxen. Materialet till blommorna är filt i olika färger. I mitten på varje blomma har jag limmat fast en mindre glittrande pärla. Detta slut arbete med blommorna tog flera timmar och var enormt pilligt. Sedan fortsatte jag med att måla en flagga som jag klistrade fast i toppen tillsammans med sidenbanden på sidorna och kransarna som är gjorda av tjock tågvirke, ull, filtblommor med pärlor. Kransarna är fästa på stången med ståltråd.
Foten var också ett experiment. En korkplatta, en bit toarulle fylld med småsten. För att få en tyngd och för att stången skall stå stadigt. Eftersom korkplattan inte var slätt under klistrade jag fast en bit kartong under.

När den stora var färdig var det bara att fortsätta på samma sätt med dem 2 mindre som jag döpte om till mellan midsommarstänger. Varför jag döpte om dem skall du få veta i näst kommande inlägg.

Dessa midsommarstänger finns nu till försäljning i min webbshop som du hittar här: Pysselqvinnans webbshop. Shopen som alltid har gratis frakt!
3 kommentarer:

  1. Så fina och fiffiga midsommarstänger! Det passar ju perfekt till temat! Du lägger in ditt bidrag till Montly Makers hos månadsvärden som i juni är Beata http://radarmagazine.se/beata/monthly-makers-vaxter/

    SvaraRadera
  2. Vad kul att göra egna midsommarstänger - som dessutom håller i en evighet (eller däromkring)! Fint, stämningsfullt och festligt på vart bord och såklart bra och tidsenlig tolkning av växttemat! :)

    SvaraRadera
  3. Vad kul med så mycket återbruk! Och jättefina midsommarstänger, fint att ha en egen lite mindre, särskilt om man inte bor nära där något större midsommarfirande med stor stång!

    SvaraRadera