söndag 2 oktober 2016

Den magiska naturen


Brittsommaren är slut, temperaturerna har börjat sjunka. På kvällarna och morgonen är det kyligt i luften och det är helt normalt för årstiden. Men fortfarande är dagstemperaturen lång över 10 grader varmt. Jag älskar denna hösten den är magisk och så vacker. Naturen blir knas av den onormala vädret för årstiden. Hotensian startade med rosa blommor som var helt nytt för den gamla busken. Men så plötsligt kom dem blåa blommorna tillbaka. Den rosa har börjat vissna så den har bleknat i färgen. Men det ser mycket underligt ut en rosa och en blå blomma på samma buske. 

Eller vad tycker du?



Det har hänt mer underligare saker hemma hos oss. I slutet på vintern i år drog jag bort den döda ljungen från lådorna. Men sedan kom det aldrig i några fler växter utan lådorna har hängt kvar med den gamla jorden. Även i år har jag varit ganska orkeslös då energin har varit som en berg o dalbana. Mellan varven har jag fått dra upp lite ogräs som har tittat upp ur lådan. Men i helgen fick jag se något helt annat i lådan. Penséer som har själv sått sig. 

Men var kommer fröna från?



Jag blev så glad över gåvan som jag fick från naturen. Innan frosten kommer skall jag plantera dem i en större kruka. Jag vet inte om dem överlever inne eller kanske skall jag förvara dem lite svalt? Kanske i källaren där det heller inte är så mycket solljus.
 Detta inlägget delar jag med mig i dagens Helgutmaning.


6 kommentarer:

 1. Intressant det som händer där ute....
  Hortensia(?!) som ändrar färg var ju knepigt.
  Penséerna är det nog fåglarna som bjudit på.
  De självsår sig också och kommer upp lite varstans hos mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja precis! Tack vare era kommentarer upptäcktes felskrivningen av växten. Det är Hortensian som har trollat för oss i år. Det är alltså fåglarna som hjälpte mig med med blommor i lådan :)

   Radera
 2. Vackra, färggranna, inslag i hösten :)

  SvaraRadera
 3. Hortensia, inte rododendron! Kul att du fått två färger samtidigt, annars beror färgen på vilket ph det är i jorden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha, tack för rättningen. Jag var nog lite hjärntrött i går. Självklart är det en Hortensia.

   Radera