onsdag 28 september 2016

Mossnalle med stomme av reklamblad.


Jag har gjort en nalle av mossa. Nallen ser mer ut som en utomjording. Innan jag startade med mitt projekt googlade jag runt i bloggvärlden på olika förslag med olika beskrivningar. Nallens stomme går att variera.


Jag har använt mig av en pappers stomme. Det gjorde att jag även kunde använda mig av återvinningsmaterial. Förutom reklam och tidningspapper går det åt ungefär en spole med ståltråd. I arbetet med att bygga upp stommen kan du välja vilken färg eller utan färg på ståltråden. Men när du skall sätta fast mossan rekommenderar jag grön ståltråd.


                  Beskrivningen hittade jag i "Allt om handarbete från 1997 nummer 13". 


På sidan 18 i tidningen hittar du en utförlig beskrivning i ord och ritade skiss bilder.


Här har jag gjort de olika kroppsdelarna enligt beskrivningen. Det ända jag förändrade var kroppen som jag lade till tre tidningssidor för jag tyckte det lät konstigt att det skulle vara samma antal sidor till huvudet som kroppen.


För att få ihop alla kroppsdelar använder du ungefär samma princips som att bygga en snögubbe. Istället för att fästa med snö emellan kroppsdelarna tar du en sida av reklambladet och virar samtidigt över ståltråden. Tillslut har kroppen bildats. Oj, jag har gjort en voodoo docka!


Det är lättare att forma nallen om mossan är lite fuktig. Min var snus torr. Men jag hade några bitar som var fuktiga. Det gjorde att jag kände skillnaden. För att nallen skall vara grön och hålla så behöver den fuktas emellanåt. Då kan du duscha den lite lätt med en blomspruta. Jag rekommenderar att placera nallen utomhus för det  finns mängder av smådjur som bor i mossan. Jag satte min i blomrabatten. Till ögon använde jag två frökapslar från vallmo. Det går även att använda ekollon. Frökapslarna tryckte jag in i mossan.4 kommentarer:

  1. Jag tycker han blev jätte fin:-) Har länge tänkt att göra en sådan...

    SvaraRadera
  2. Fantastiskt - vilken charmig figur!

    SvaraRadera
  3. Charmig!! Ser ut att vara i desperat behov av en kram!

    SvaraRadera