söndag 26 februari 2017

Det blev en kvinna!


helgen fortsatte jag med min påbörjade tavla. En tavla i miljösmart återanvändnings material. Jag har ingen skiss eller färdig bild att gå efter så jag har ingen aning hur slutresultatet kommer att bli eller hur utvecklingen kommer att se ut till nästa gång. Detta är en tavla som jag håller på med för att bryta av mitt pysselarbete i mitt pysselföretag PysselQvinnan.

Vad har hänt sedan sist? 
Jag bestämde mig att det skulle bli en kvinna. Hittade ett blommigt tyg som jag klippte som en kjol, Här använde jag limpistolen, En limpistol har du alltid användning för när du pysslar. Jag vek in alla kanter och limmade med pistolen, Lade tyget luftigt och lite veckigt på sina ställen för att formen skulle bli naturlig. Hittade en bit bege spets som jag limmade längst ner på tyget på samma sätt som jag gjorde med kjolen. 


Grunden på skorna gjordes förra veckan. Eftersom jag bestämde mig för att det skulle bli en kvinna ville jag ha klackskor. Jag satte ditt en klack på varje sko.

Kanske du ser vad klacken är gjord av?

Det är toppen på äggkartongernas kullar. Varje gång jag får en tom äggkartong börjar jag att klippa av topparna på kullarna. Topparna förvarar jag i en speciell material burk. För att använda till dvs pyssel.Här ser du en närbild på skorna skelett. Det är som skelett eftersom kommer att kläs över med claylera.Jag valde att använda vit silk clay lera eftersom jag planerar att ha olika färger på skorna. Det finns annars flera färger på silke clay att köpa i Pysselbutiken online. Hur du klär över leran kan du se i förra inlägget där jag klädde in kroppen. 

Forma skon med hjälp av en gaffel, Jag har använt plastbestick i hårdare kvalité. Gaffeln har jag fått när jag köpte sallad på lunchen. Jag tar ofta hem och diskar dem och återanvänder besticken till lera eller liknande. Med hjälp av skaftet på gaffeln har jag format skon. Sulorna räfflade jag med gaffelns framsida.Avslutningen denna helgen blev målning av naglar, mun och ögon. Ansiktet kommer att fin slippas mer när håret har sats på. Nu får tavlan stå och vila en vecka till. Häng med nästa vecka så får du se hur tavlan utvecklar sig.


4 kommentarer:

  1. Spännande :) Så trevligt :)

    SvaraRadera
  2. Otroligt häftigt! Det måste vara roligt att göra! Kreativt och avkopplande!

    SvaraRadera
  3. Vad kul att följa med under arbetets gång. Det är perfekt att man kan återvända både det ena och det andra när man är kreativ.

    SvaraRadera