onsdag 15 april 2015

En utmanande beställning


Jag fick en oväntad beställning genom min blogg vilket jag inte hade räknat med när jag började blogga. Eftersom jag verkar vara en av de få som inte är ute efter att sälja genom bloggen så känns det som en rolig överraskning  Men är det någon som är intresserad av att beställa så är jag jätteglad för det. Beställningen var fyra barnkrukor med sagofigurerna Barbapappa och Mumintrollen. Två av varje saga den ena serien med röda krukor och den andra med rosa och jag fick välja vilken sagofigur som skulle ha röd eller rosa. Här ser ni Barbapappa krukorna som fick röd botten färg. jag valde att göra Barbaföräldrarna på ena krukan och alla Barbabarnen på den andra krukan.


Jag skall berätta hur processen såg ut av krukorna. Barbapappa har alltid varit min favorit, men jag har aldrig försökt att måla figurerna. Så det blev en utmaning och jag älskar utmaningar. Först startade jag projektet med att försöka skissa av en bild från internet av Barbaföräldrarna. När jag övade på formen av Barbapappa upptäckte jag att han har ju samma form som spöket Laban som är en annan favorit sagofigur. Måste erkänna att jag är en sagotant J. Barbamammas figur är mycket intressant, för hon är formad som en unna med lock vilket jag aldrig tänkt på tidigare.
Efter att jag hade lärt mig formen på Barbafigurerna målade jag de fyra krukorna med bottenfärgerna två gånger. Därefter skissade jag först upp figurerna med en blyertspenna på frihand genom att blicka på grundskissen som jag hade gjort på pappret. Sedan fyllde jag figurerna med vitfärg. På fotot ser ni grunden av alla Barbabarnen och Snorkfröken och lilla My.


Sen målade jag över med Barbafigurerna kropps färger innan jag målade på detaljerna. Här ser ni Barbaföräldrarna och bakom står krukan med Muminmamman & Mumintrollet.

Närbild på alla Barbabarnen. Alla Barbapojkarna har en identisk kropp som sin pappa och alla Barbaflickor har en identisk kropp som sin mamma. Utom den svarta Barbabarnet som har fått lite lurvig päls. Mins inte hans namn, men tycker själv att han är den absolut sötaste figuren.Så kom jag då till den svåraste utmaningen och det var att försöka göra en Muminfigur. Vilket var väldigt svårt och det gick åt mycket av radergummit. Men tillslut fick jag ialla fall ihop en figur som jag var relativt nöjd med. Det jag upptäckte med formen av Muminfigurernas huven var formade som ett päron.
Det som var svårt med Mumminfigurernas kroppsfärg som var vitt och deras ögon var också vita. För att ögonen skulle synas fick jag lägga lite beige färg på kroppen och ansiktet.Tillslut fick jag vara nöjd med krukan med Muminmamman och Mumintrollet och hoppades att kunden skulle bli nöjd över resultatet. Jag avslutade med att lacka krukorna med klarlack så dem skulle få lyster och bli mer tåliga på ytan.


Den andra Muminkrukan blev med Snorkfröken och Lilla My. Jag kan säga att den muminfigur som jag blev mest nöjd med var Lilla My.
När jag lämnade de beställda krukorna till Cila som är ”släkt i släkten” med mig så blev hon glad och såg väldigt nöjd ut. Det var jättekul, själv var jag mindre nöjd med Mumintrollen. Men så är jag ju också väldigt självkritisk. Men den som blev gladast var nog Cilas söta dotter Lisa som är 2 år. Lisa älskar Barbapappa och Mumintrollen. Hela Lisas rum var fylld med Barbapappa. Cila och hennes man Ola håller på att gör ett lekrum till Lisa och hennes lilla syster Alice som är 5 månader och det skall gå i rött. I de rummet skall dem ha Mumintroll krukorna. Oj,! nu upptäckte jag att det kanske blev fel med botten färgen och figurerna eller så kanske det var okay ändå för jag fick fria händer.


Tidigare inlägg från "Skapa till barn"


 krukor-till-barnkammaren            byggare-bob-pa-vaggen              eldmonster-till-barn.


1 kommentar:

  1. Hej.
    Det var jättebra med färgen. Men jag vet inte om det kommer några blommor i dem...Lisa vill leka med dem hela tiden.
    Tack igen!!
    /Cilla

    SvaraRadera