tisdag 21 april 2015

Gör en energitavla


Efter att jag har genom gått en energilös period i mitt liv där allt kändes så tröttsamt och deprimerande behövde jag få nya krafter. Så är det med livet det går upp och ner beroende på allt som kretsar kring vårt liv. Allt tråkigt som händer, vädret, infektioner, ekonomin. För att vända depretionen åt plus sidan gäller det att hitta det som gör att just ditt liv blir positiv, att livsglädjen kommer på plats, att din energi flödar och att du känner dig i toppform. Ett tips jag fick från en kompis som arbetar som frihetscoach http://frihetscoachen.wordpress.com/ Min kompis tipsade mig att göra en egen energi tavla. Tavla placerar du på ett rum som du ofta befinner dig till exempel i sovrummet. När du känner dig nedstämd står du vid tavlan och suger in positiv energi. 

Jag tog 2 dagars semester denna veckan och fokuserade på det som skulle ge mig kraft och energi för den långa, mörka hösten. Hösten är för mig ofta tung och lång. Men samtidigt mysig med färger och allt material som naturen har att erbjuda. På min energitavla har jag valt mina fem rum som jag ger mig extra energi. 

1. Datorn = min blogg och chatten med min bästa vän
2. Syhörnan i vardagsrummet där placerar jag gärna en blombukett som jag plockar i trädgården. Att göra buketter ger mig också kraft.
3. Musik gör mig glad i hela kroppen
4. Syrummet börjar komma i ordning har hittat en bra bokhylla på loppis. Håller på att fundera hur jag skall organisera förvaringen. 
5. Uterummet =plantering, rabatter och naturen
6. Inglasade altanen med ljuset där jag just nu läser en bra deckare.
7. Pysselrummet som för tillfälligt även har blivit ett syrum. Min symaskin gick sönder så den maskinen som du ser här har jag lånat av min mamma. Jag är pågång att köpa en ny.

2 kommentarer:

  1. Underbar idee man borde affirmera mera!

    SvaraRadera
  2. Jag tycker också att hösten lång och tung, känner mig verkligen inte på topp just nu, det där med tavlan var en smart ide.. kanske ska jag ta och skriva ut några bilder!

    SvaraRadera