tisdag 4 juni 2013

Ett nytt material tillsattes på den på började fjärilen


Hur gick det med mitt nystartade projekt med den broderade fjärilen? En fjäril växer fram. I förra veckan symöte presenterade jag hur jag startade med fjärilen. I dagens Symöte visar jag hur fjärilen har utvecklas vidare med korsstygn runt konturerna. Jag har också börjat fylla vingarna som går i rött, orange, vitt och silver. Materialet som jag har fyllt vingarna med är indianpärlor som jag har sytt fast med en delat moulinégarn.  Varje garntråd består av 6 trådar som är ihop lindade. Med hjälp av en nål delar du lätt brodyr
garnet till önskad mängd trådar. Jag använde en enda tråd och en mycket tunn nål som kunde gå igenom den lilla pärlans hål.


Här ser du en närbild hur pärlorna är fastsatta. Pärlorna har jag haft i många år dem fyndade jag en gång på ett loppis. Fortsättning följer nästa vecka. Då kommer jag också att avslöja vad den broderade fjärilen kommer att användas till.

2 kommentarer:

  1. Otroligt att du kan sy korsstygn på frihand så där, på ett tyg utan vare sig vävda rutor eller uppritat mönster! Läckert att blanda olika tekniker!

    SvaraRadera
  2. Tack Miris! Jag tycker att det är ungefär som att måla.Med hjälp av en spänram blir lakanet spänt och lättare att arbeta med.

    SvaraRadera