torsdag 16 januari 2014

Blixten Mcqueen och hans kompis


Efter ha bloggat varje dag och pysslat på högvarv i december då jag presenterade Bloggens adventskalender fick jag idé torka. Totalt stopp var det på idéer vilket inte händer så ofta för mig. Då är det tur att det finns så mycket inspiration att hämta på nätet. Samtidigt funderade jag på pyssel med alla toalettrullar som jag av en slump hade samlat på mig. Mitt sökord på nätet blev "Pyssel med toalettrullar. Jag använde mig av bildsök för att det skulle gå snabbare att fastna för ett intressant pyssel. Träffen som föll mig i smaken kom från kiflieslevendula blogg. Denna blogg kommer från Ungern. Bilarna gjorde jag om lite i utseendet. Jag kom genast att tänka på dem populära filmerna Bilar 1 och 2.


På den röda bilen (Blixten Mcqueen) använde jag kartong hjul som kommer från en bagenbox låda. Cirklarna har jag ritat från toarullen. Det är också samma cirklar som har använts till fram och baksida på bilarna.


Börja med att måla toarullen Markera mitten på hjulen med en syl genom att samtidigt göra hål där dem skall sitta på bilen. Måla även hjulen. Måla fram med grillen och lamporna och bak med baklampor. Men gör inte samma misstag som mig.... Jag klistrade först fast fram och bakstycket. Nu blev det ett problem att knipa fast hjulena. 

Till navet på hjulen har jag använt samma klämmor som oftast sprattelgubbar brukar ha. Det är därför det måste gå att komma in med handen inuti toarullen.


Innan jag upptäckte felet med hjulen så klippte jag upp kupén på bilen och avslutade med att göra en liten cirkel som målades som en ratt.

Den lilla tomte tjejen som jag har köpt av en annan pysslare passade perfekt i bilen.
'

Blixten Macqueens kompis den blåa bilen gjorde jag på liknande sätt. Men det som skilde dem åt var hjulen.


Till hjulen använde jag fyra plastkorkar från 33 cl plast flaskor. jag gjorde på samma sätt som kartong hjulen. Hål med sylen, målning. Hjulen satte jag fast en bit ståltråd.


                              En annan modell på en lite tomte fick köra den blå bilen-


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar