onsdag 8 april 2015

En pussel tavla med mönsterDet är relativt modernt att återbruka pusselbitar och använda dem till exempel i smyckes tillverkning. Pusselbitarna som jag har använt i min tavla är inget återbruk. En målar teknik som jag oftast lyckas bäst med är akvarell. Det finns olika sorters material i akvarell så som kakor, tuber eller pennor. I mina andra målningar jag har gjort, (se etikett AKVARELL), har jag använt färgkakor som har samma hårda konsistens som vattenfärger. Skillnaden på vattenfärger och akvarell är olika både i teknik och resultat. I vattenfärgen används mest färg och i akvarell är det tvärsom. Det gör också att akvarellen är mer dryg. Resultatet på de olika färgerna skiljer sig också mycket. Akvarellen blir blekare efter torkning medan vattenfärgen behåller samma nyans efter torktiden. I min mönsterteckning har jag använt mig av akvarell pennor. Pennorna kan förväxlas med vanliga färgpennor. Men även här är det stor skillnad på hur du kan använda de olika pennorna. 


Om du jämför bilden ovan och denna så kan du se olika resultat. För i den övre teckningen har jag målat med akvarellpennorna svagt och starkt. På denna bilden av teckningen har jag använt en pensel med vatten och strykt på den målade färgen. Det har gjort att färgens lyster har förändrats och resultatet blir effektfullt. När allt hade torkat ritade jag pusselbitar över hela mönster teckningen.


Det ända som var återbruk i detta projektet var tavelramen som jag målade om för att min teckning skulle passa in med sina bruna nyanser. Det fick bli ommålning från blå ram till mörkbrun ram.


När jag hade klippt ut pusselbitarna var jag tvungen att välja ut en bit av mönsterpusslet för att det skulle få plats i tavelramen. Så nu finns det kvar några mönsterpusselbitar till ett annat projekt fram över. Detta blev en egen designad tavla som går att använda åt olika håll.

1 kommentar:

  1. Det där blev läckert! Gillar verkligen ditt mönsterark - härlig och välkomponerad mix av former och färger!

    SvaraRadera