Hej!
Det var länge sedan jag bakade, men igår bestämde jag mig för att göra något av få rabarberna som jag hade plockat in. Jag har tre stora rabarber plantor som jag har misskött.... Ja förra sommaren blev hela trädgården misskött eftersom jag inte mådde så bra. I år blir den lite ompysslad, krafterna är inte riktigt tillbaka som dem var innan. Jag blev mycket förvånad när jag rensade bort ogräset från det igenväxt rabarberlandet för så fina rabarber har jag inte haft på länge. Undrar om det kanske är bra att låta dem sköta sig själv..... I går gjorde jag denna utsökta cheescake som jag var tvungen att justera receptet på för att det inte fanns tillräckligt med rabarber. Tur för nu kom röda vinbären som jag hade i frysen till användning.
Först kokade jag en rabarber och vinbärs kompott i 20 minuter,
Till det använde jag:
5 dl bär (1dl rabarber + 4 dl röda vinbär)
1,5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 msk potatismjöl
Medan kompotten kokade gjorde jag botten i matberedan. Jag smulade kexen och hällde i det smälta smöret.
100 g digistivekex
100 smör
Degen tryckte jag ut i en ugnsfast form
Därefter förgräddade jag botten i 10 minuter på 175 grader
Sedan vispade jag ihop ostsmeten:
1 pkt philadelphiaost
1/2 paket kesella 10 %
1/2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 ägg
1/2 dl mellangrädde
100 g vit choklad
När ostsmeten hade vispats ihop hällde jag i bärkompoten och blandade. Blandningen hällde jag ovan på den förgräddade botten och satt in den i ugnen som jag hade sänkt till 150 grader. Kakan gräddades i ca 50 minuter.
Lycka till!
Det ser ut och låter härligt! Har nästan alla ingredienser hemma, ska prova!
SvaraRaderaHur mycket rabarber har du använt?
Den var inte så söt heller. Ett tips den var mycket godare dagen efter. Jag använde 1 dl rabarber. Det kanske jag skulle tillägga i receptet. Tack för kommentaren!
SvaraRadera