torsdag 3 mars 2016

En portion kladdkaka


Trots att jag oftast äter nyttigt, så dyker det upp perioder i mitt liv som jag sätter i mig mindre onyttiga saker. Bland annat så är jag ett stort kakmonster! Jag tackar sällan nej till hem bakat. Men det är lättare att tacka nej till köpt bakverk från butikerna. Konditorierna är lika utsökta som dem hembakade. En dag såg jag min son blanda ihop massa bakingredienser i en hög kopp och satte i micron. 
Vad var detta? frågade jag
Det är kladdkaka fick jag till svar. Han gav mig receptet och jag prövade. Ruskigt gott och det är så där lagom när kaksuget sätter fart.Denna kladdkaka innehåller inga ägg. Bra för dig som är äggallergier. Egentligen skall det vara kakao i stället för kaffe som jag var tvungen att använda eftersom kakaon var helt slut hemma. Istället för fast margarin används flyttande margarin. De övriga ingredienserna är vetemjöl, vaniljsocker, strösocker, mjölk, flyttande margarin och kakao(jag tog kaffe).Dem ända redskapen du behöver använda är ett matskeds mått, en sked att röra med och en stor kopp och mikrovågsugn. Receptet är mycket enkelt där man tar exakt lika av varje ingredienser. 
1,5 msk flytande margarin
1,5 msk strösocker
1,5 msk vaniljsocker
1,5 msk kakao
1,5 msk vetemjöl
1,5 msk mjölkHäll i alla ingredienserna i koppen och rör ihop det. Sedan tar du ut skeden och ställer in koppen i micron i 1,5 minuter på full effekt. Ta ut kakan låt svalna tills du tycker den är lagom att äta. Vispgrädde är gott att servera till. Lycka till!


1 kommentar:

  1. Suveränt när kaksuget slår till! Jag testade receptet när jag kom in efter dagens promenad, med vispgrädde och hallon till - jättegott!

    SvaraRadera