torsdag 14 juni 2012

Bloggens födelsedag del 2

                                   
                         (Bilden är hämtad från:http://nichole86myblog.wordpress.com/page/26/)  


Det var i juni för ett år sedan som jag startade Susannesblogg och i ett inlägg förra veckan startade jag en ny berättar serie hur allt började, läs länken:bloggens-fodelsedag. Det var lite krånglig start. Men när jag tillslut blev bekant med Blogspot lärde jag mig succésivt de olika funktionerna och jag tycker att jag fortfarande lär mig nya funktioner hela tiden. I början av min karriär var jag glad när statistik mätaren visade 5-10 läsare per dag. Så var det en tid tills jag läste vidare i boken hur jag kunde göra för att flera läsare skulle hitta min blogg. Även om det är roligt att skriva själv så ger det mer med respons av kommentarer på det som skrivs och att fler läser. Det är som allt annat som görs i livet. Först räcker det med det "lilla" sen vill man oftast vidare och bredda sin publik eller klättra högre. Det är som på arbetsplatsen eller skolan man vill prestera mera och vidareutveckla sig.

       
                                              

 Förutom min nya hobby att driva fram egna växter så skrev jag i början av min blogg karriär om mina hemproducerade drycker med alkohol och utan alkohol. Här är länken till den alkoholfria saften: hemmagjord-saft För att få fler läsare enligt boken, var att börja läsa andras bloggar, kommentera och lägga till sig som följare. Dessutom var det en fördel att koppla Bloggen till Google. För då hamnade bloggen i sökfunktionen när någon söker efter fakta, information eller bilder. Då kan bloggen även fungera som information eller att jag delar med mig tips och idéer till alla över hela världen. Det stod i boken att det är vi bloggarare som hjälper till på Google med fakta och information av olika slag. Det känns ju enormt positivt att kunna bidra och hjälp andra medmänniskor.

                               
  
 Dryckerna med alkohol dokumenterade jag från början till slut resultatet. Min främsta tanke av den dokumentationen var ett nytt sätt att tänka för mig som jag behövde lära mig och komma in i inför mitt nya arbetsuppgift att dokumentera ”barnens lärande” i förskolan där jag arbetar. Här är slutresultatet som ger lite tips på vilka bär sorter som fungerar bra och mindre bra till framställning av snaps:slutresultatet-av-framstallning-av . Det har faktiskt hjälpt mig mycket att blogga både med att hålla igång mitt skrivande, tänkande när jag fotar, att tänka hur jag skall lägga upp inlägget, vilka bilder som är bästa att ta. Och på jobbet har dokumentationen blivit ett flytt inte något jobbigt som tar mer tid utan något som gör arbetat mycket roligare och som blir en del av vardagen.

                                         
       
 Förra sommaren hade jag ett flytt att sy gardiner, men det är något som jag totalt har tappat lusten för sedan dess. Hoppas på att få in det där flytet igen. Här var en av de gardiner som ofta sitter uppe i vardagsrummet. Inlägget är ett väldigt kort. och så korta var de flesta av mina inlägg i början. Ibland har jag funderat på om mina inlägg numera är för långa och för detaljrika. Men jag trivs med att skriva i detaljer, sån är jag. Länken till detta inlägg är:gardiner-med-insydda-spetshjartan.

En annan detalj som stod i bloggboken, var att det var viktigt att uppdatera sin blogg ofta för att den skulle bli mer synlig. Jag följer en blogg som uppdaterar fyra gånger om dagen. Inläggen är korta, ganska tråkiga och det käns att dem är skrivna bara för att.... Ingen känsla i inläggen. Det är en konstnär som har många läsare men som skriver om sitt liv. Ganska tråkig och jag har funderat på att radera mig som följare. Men jag vet inte hur man raderar. Jag tänkte då hur skall det gå att göra fyra inlägg om dagen? Jag har väl ett privat liv också.... Nä jag får vara glad för att lyckas få ihop ett inlägg om dagen. Och det har jag följt i ett år. Några få gånger har jag missat på grund av sjukdom eller att jag har varit bortrest.

2 kommentarer:

  1. Med en enkel tulipan.. på bemärkelseda´n... Grattis! Kul att bloggen har utvecklats och du med den! Visst är det skoj när andra kommer på visit och man se att antalet ökar!! Det kan åtminstone inte jag sticka under stol med.

    SvaraRadera