söndag 11 februari 2018

Fiber efterrätt med mindre socker
















Det bästa med att göra hemmagjorda efterrätter är att det blir äkta råvaror och du kan justera hur mycket socker du vill ha i. Detta receptet är mitt egna som jag rörde ihop efter mitt nya nyttighets tänk. De nya tänket är att minska sockret och att äta mer fibrer. Vaniljvisp finns ju att köpa i matbutikerna. Men innehåller mängder av konserveringsmedel och andra tillsatser. Mitt recept innehåller endast två ingredienser och du kan själv smaka dig fram hur söt du vill ha den.

Pajen är till två personer/två portioner
Detta är en smulpaj. Så i botten startar du med frukten.
















Ingredienser:
1/2 äpple
1 msk pumpafrö
1 msk riven kokos
1 tsk kanel
1 tsk malen kardemumma
1/4 dl valnötter (grov hackade)

Till smuldegen:
2 dl fiber havregryn
1 msk strösocker (går att utesluta eller minska)
25 g smör



  • Börja med att dela äpplet i klyftor med skalet på. 
  • Lägg i en smörad ugnsäker form. 
  • Stör över kryddor och kokos, pumpafrö, de hackade nötterna.








   











  • Blanda havregryn och socker. 
  • Klicka i smöret o arbeta in havregryn blandningen i smöret så det blir smuligt.
  • Lägg över smulerna på äpplena. 
  • Grädda 225 grader i ugnen i ca 10-15 min.
  • Tag ut pajen och låt den svalna, så den blir halv ljummen. 
  • Vispa undertiden ihop vaniljvispen.
Ingredienserna till vispen:
  •  2 dl vispgrädde och ca 1-2 tsk vaniljsocker. Smaka av hur mycket vaniljsocker du vill ha. 
  • Vispa till en lös kräm. Färdig att serveras. 


             
                                                                         Lycka till!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar