söndag 4 februari 2018

Mello väv projekt
Jag är en "mello" älskare! Men att titta på tv gör jag sällan utan att ha något i händerna. Handarbete är så praktisk när det är musikprogram. Musikprogram där man inte måste titta på skärmen hela tiden för att inte missa det som visas. Eftersom jag redan visste i veckan att på lördag klockan 20.00 skall jag sitta framför tv kunde jag planera. Väva är något som jag har känt ett sug efter. Det är så kul!! Men det tråkigaste och jobbigaste är att sätta på varpen. Men det som gjorde att jag längtade extra till att väva är att jag har två vävar som redan är i ordninggjorda. De där fyndet som jag kom över på en loppis alldeles gratis :)

Detta är den ena av vävarna. Den kan man väva med en bild bakom. Men det är en smal bit som är varpad som gör att det blir svårt med en bild som är långsmal. Jag hade ingen plan när jag startade hur jag skulle väva eller vilka färger. Det blev ett spontant väv projekt som fick växa fram under processen. Jag hade bara en liten grundtanke och det var att väva randigt med olika färgbyten. 

Jag började med vitt garn. Den är tätt varpad så jag valde att prova att ta två varptrådar i taget. Men redan på andra varvet hände det något, det blev fel! Hälften repades upp. Men varför inte?
Jag testar med att fortsätta varvet med rosa garn. När jag höll på att växla med rosa och vitt, Fick jag för mig att stoppa i lite grönspräckligt i mitten. Nu har jag plötsligt tre färger att jobba med samtidigt. Mitt "mello" väv projekt kommer att växa fram under de 5 veckor som programmet kommer att sändas. Du kommer att få uppdatering mellan varven. Jag hade inte tänkt att tråka ut dig med 5 veckors vävprojekt i sträck. Hittills har bloggen blivit uppdaterat 1 gång i veckan. Det kanske blir så ett tag fram över. Minst en gång i veckan har jag gjort ett avtal med mig själv att blogga här. 

2 kommentarer:

 1. Hi, i read your blog occasionally and i own a similar one and i was just curious if you get a lot of
  spam comments? If so how do you stop it, any plugin or anything
  you can recommend? I get so much lately it's driving me mad so any assistance
  is very much appreciated.

  SvaraRadera
 2. Hej! Tack för din kommentar. Visst är det tråkigt med massa spam. Jag har ingen plug in. Jag har istället inställningen med godkännande av alla kommentarer. Din kommentar till exempel hamnade i skräppostlådan. Men jag ser att det inte är spam eftersom du inte har en länk kopplat till ditt inlägg. Hade det varit det hade din kommentar åkt i papperskorgen. Lycka till!

  SvaraRadera