måndag 21 maj 2012

En personlig tavla

                                             Utmaningen nr 9


Det är återigen måndag och det är dags för näst sista Utmaningen som Klockarbarn håller i. Mitt bidrag de tre senaste omgångarna har varit denna "Personliga tavlan" som jag har valt att kalla den. Under tre veckor har du kunnat följa med under processen av tavlan. Om du inte har läst dessa inlägg, så har du länkarna här:
Utmaning Återbruk 26/3-30/5 2012

I detta inlägget skall jag visa hur jag kom fram till slut resultatet.


Jag startar uppifrån och ner med motivet. Håret gjorde jag av broderigarn och det blev olika bruna nyanser. Glasögonen målade jag rosa med en tuschpenna. Äldsta dottern Emelies avklippta tights som jag en gång har dekorerat med en blomkrans. Jag behövde bara en rosa blomma.


Den ljusrosa blomman limmade jag fast i håret. Därefter limmade jag också fast några små pärlor till halsband.


Nästa steg var att göra knäppningen på jeansjackan. Knapphålen gjorde jag av små klippta svarta garnstumpar. Och knapparna gjorde jag av glaspärlor i olika nyanser.


Händerna hämtade jag från en Google sökning. Jag klippte ut dem och laminerade dem för de skulle se så äkta ut som möjligt.


Därefter kläde jag benen med ett par avlagda nylonstrumpor som jag limmade fast med limpistolen. Alla delar på tavlan är fastsatta med limpistolen.


Skornas material består av svarta kantband. Som jag har klippt i mindre bitar och limmat fast. 
Istället för den planerade killen i jämte tjejen fick våran hund Pepper vara med på tavlan. Det är ett fotografiet som jag har laminerat för att det skulle se verkligt ut. Till ramen runt om kring klistrade jag fast ett tjockt rep.
                         


2 kommentarer: