tisdag 7 augusti 2012

En trasig sked blev en söt väggprydnad


När hhjaja sommarutmaningen publicerade temana för Augusti gjorde jag en felläsning vilket blev en helt fel tolkning och det var så denna skapelse med vår sked som en dag tappade skaftet kom till. Jag läste
överskriften som ett inlägg. Alltså : var osynliga för mig, det är min dyslexi som spelar mig ett spratt. Det är något som sker dagligen i mitt vardagliga liv. Jag har en blogg som jag följer som skriver om sin dyslexi och hur hennes liv är ganska jobbigt när ord försvinner när hon läser, är du intresserad läs: http://dyslektikerjavisst.blogspot.se.

Överskriften på Augustis sommarutmaning står det SPÅNA KRING: det var ett filosofiskt tema tänkte jag men så kom jag på att det var precis det jag gjorde när skaftet en dag lossade på vår sked och jag då funderade eller spånade kring "går det att gör något av den här???"


Det första jag såg var ett ansikte och sen såg jag även en kvinnlig kropp. Så med hjälp av lite färg förvandlade jag den ena delen av den söndriga skeden till en liten tjej. Skaftet hittade jag ingen användning för så den kasserade jag. Den var dessutom lite rostig och full så den hade gjort sitt.


Förutom färgen använde jag dessa materialen som: ett gult och ett rosa brodyrgarn, ett bit färgad piprensare och en limpistol.


Jag klistrade på garnet som hår och hårspänne med det rosa garnet och piprensaren blev armar. En liten bit spets satte jag ditt oplanerat för jag tyckte det behövdes en markering i form av en kjol. Flickan går att ha till två användningsområden som tavla med en upphängningsanordning eller lite häftmassa bakom så blir det en väggprydnad.


Det andra användningsområdet är som en dekoration i blomkrukan. Det finns säkert fler användningsområden. Kanske du har något förslag? Skriv i så fall en kommentar. Jag tar tacksamt emot fler förslag.

1 kommentar: